Η Nexans Ελλάς γιορτάζει 50 χρόνια καινοτομίας και αριστείας στον τομέα της ενέργειας

17 Μαΐ 2023

Η Nexans Ελλάς γιορτάζει την 50ή επέτειό της. Από την ίδρυση του εργοστασίου Manuli Ελλάς Καλώδια το 1973, η εταιρεία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ηλεκτροδότηση της χώρας, της Ευρώπης και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένων έργων ηλεκτροδότησης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Με την διεθνή τεχνογνωσία της σε λύσεις καλωδίωσης για κτίρια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα καλώδια της Nexans Ελλάς βρίσκονται σε μερικά από τα έργα-ορόσημα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, όπως το Μετρό της Αθήνας, η διασύνδεση υψηλής τάσης Παλλήνης-Αμπελοκήπων, το έργο υποδομής του Ελληνικού, καθώς και η γραμμή μετρό Victoria στο Ηνωμένο Βασίλειο και το αιολικό πάρκο Sere στη Νότια Αφρική.

Πέρα από τη συμβολή της στον ενεργειακό κλάδο, η Nexans Ελλάς έχει δεσμευτεί στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Κατά την τελευταία δεκαετία, η Nexans έχει επενδύσει στην επέκταση των τοπικών γραμμών παραγωγής στην Ελλάδα και στο άνοιγμα ενός νέου κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας, προκειμένου να εξυπηρετεί καλύτερα την τοπική και τη διεθνή αγορά.

Ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική Ε3 του Ομίλου (Οικονομία, Περιβάλλον, Δέσμευση), η Nexans Ελλάς έχει αναλάβει στοχευμένες δράσεις για το περιβάλλον, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας, αντικαθιστώντας τον παλιό εξοπλισμό με πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις και συνεργάζεται με τοπικούς πιστοποιημένους προμηθευτές που δεσμεύονται για τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων.

Τα τελευταία 2 χρόνια, το ποσοστό δέσμευσης των 240 και πλέον εργαζομένων της Nexans Ελλάς ήταν από τα υψηλότερα στον Όμιλο, σύμφωνα με την εσωτερική έρευνα ικανοποίησης των εργαζομένων, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των ομάδων να συμβάλλουν σε έργα ηλεκτροδότησης σε όλη την Ελλάδα και πέραν αυτής.

“ Η 50χρονη πορεία μας αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας στην αριστεία, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Αλλά πάνω απ' όλα, καταδεικνύει την αφοσίωση των εργαζομένων μας όλες αυτές τις δεκαετίες. Ως μέλος της οικογένειας Nexans, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αξιοποιήσουμε την κληρονομιά και την τεχνογνωσία μας για να δημιουργήσουμε πιο βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις για την ηλεκτροδότηση του κόσμου. ”

Athanasios Gavriil

CEO, Nexans Hellas

Ιστορική αναδρομή της Nexans Ελλάς

1973 – Ίδρυση του εργοστασίου Manuli Ελλάς Καλώδια στη Λαμία, Ελλάδα

1988 – Ο Όμιλος Les Câbles de Lyon εξαγοράζει τον Όμιλο Manuli

1990 – Ο Όμιλος Manuli μετονομάζεται σε Alcatel Καλώδια Ελλάς και εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών

2000 – Απόσχιση του κλάδου των καλωδίων από την Alcatel και δημιουργία του Ομίλου Nexans

2017 – Επένδυση σε νέες γραμμές παραγωγής καλωδίων μέσης τάσης

2019 – Επένδυση σε νέες γραμμές παραγωγής καλωδίων οπτικών ινών

2019 – Έξοδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών

2021 – Εγκαίνια νέων γραφείων και κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας στην Αθήνα

Μπορείτε να κατεβάσετε την ιστορική αναδρομή της Nexans Ελλάς εδώ: https://bit.ly/3GYiL2d

Σχετικά έντυπα

Η επαφή σας

Press Hellas

Communication

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέματα για τα οποία θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες:

Απαιτούμενα πεδία*

Ελέγξτε την καταχώρισή σας και δοκιμάστε ξανά.

Μια διεύθυνση email πρέπει να περιέχει ένα @

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή / και στη χρήση τους για άμεσο μάρκετινγκ ή εμπορικούς σκοπούς

Ευχαριστούμε!

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.

Σφάλμα

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Παρακαλούμε προσπαθήστε ξανά.

Κλείσιμο