Η Nexans επικρατέστερη ανάδοχος για την ηλεκτρική διασύνδεση EuroAsia Interconnector

7 Ιουλ 2022
installation capabilities of Nexans’ flagship vessel CLV Nexans Aurora, Nexans, Aurora, CLV, EuroAsia Interconnector Limited,

Παρίσι, 7 Ιουλίου 2022 Η EuroAsia Interconnector Limited, η εταιρεία που ανέλαβε το έργο της ευρωπαϊκής ηλεκτρικής διασύνδεσης των εθνικών δικτύων του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας (μέσω Κρήτης) ανακοίνωσε ότι η Nexans επιλέχθηκε ως επικρατέστερη ανάδοχος για την ανάληψη της προμήθειας και εγκατάστασης των υποθαλάσσιων καλωδίων υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος (HVDC) δυναμικότητας 500kV για την Σύνδεση 1000MW Κύπρου – Ελλάδας (μέσω Κρήτης).

Η ηλεκτρική διασύνδεση EuroAsia Interconnector είναι ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος (ΕΚΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελείται από την ηλεκτρική διασύνδεση των ηλεκτρικών συστημάτων Κύπρου-Ελλάδας (Κρήτη) και Κύπρου-Ισραήλ με υποθαλάσσια καλώδια συνεχούς ρεύματος και με σταθμούς μετατροπής συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC) σε κάθε τερματικό σταθμό.  Η διασύνδεση θα έχει συνολική ισχύ σε αυτό το στάδιο 1000MW με δυνατότητα αύξησης σε 2000MW. Η διασύνδεση EuroAsia Interconnector θα αποτελέσει ενεργειακή γέφυρα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, με συνολικό μήκος 1.208 χλμ., και η διασύνδεση δημιουργεί έναν αξιόπιστο διάδρομο αμφίδρομης μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Η διασύνδεση EuroAsia Interconnector μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου θα είναι το μακρύτερο και βαθύτερο υποθαλάσσιο έργο καλωδίων συνεχούς ρεύματος που έχει πραγματοποιηθεί, με διπολικά καλώδια 2x900 χιλιόμετρα και σε βάθος νερού 3.000 μέτρα.

Η τεχνολογία υποθαλάσσιων καλωδίων 500kV HVDC είναι η μόνη δοκιμασμένη τεχνολογία στον τομέα για υποθαλάσσια καλώδια μεγάλου βάθους που βασίζεται στην πολυετή έρευνα και ανάπτυξη της Nexans για πολύ βαθιά ύδατα βάθους 3.000 μέτρων σε συνδυασμό με τις δυνατότητες εγκατάστασης από το εμβληματικό σκάφος της Nexans, του CLV Nexans Aurora

Οι δύο πόλοι ισχύος αναμένεται να παραδοθούν το 2026 και το 2028, αντίστοιχα.

Christopher Guérin, CEO of Nexans
“ Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε την εμπιστοσύνη και την προτίμηση μεταξύ των αναδόχων για την ανάπτυξη της διασύνδεσης EuroAsia Interconnector. Στη Nexans, είμαστε στην πρώτη γραμμή για μια ασφαλέστερη, βιώσιμη, ανανεώσιμη, απαλλαγμένη από άνθρακα ηλεκτροδότηση, προσβάσιμη σε όλους - και ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε στην διασφάλιση της προμήθειας ηλεκτρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δώσουμε τέλος στην ενεργειακή απομόνωση όλων των κρατών μελών της. ”
Christopher Guérin
Διευθύνων Σύμβουλος της Nexans

Η επαφή σας

Press Contact

Communication

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέματα για τα οποία θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες:

Απαιτούμενα πεδία*

Ελέγξτε την καταχώρισή σας και δοκιμάστε ξανά.

Μια διεύθυνση email πρέπει να περιέχει ένα @

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή / και στη χρήση τους για άμεσο μάρκετινγκ ή εμπορικούς σκοπούς

Ευχαριστούμε!

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.

Σφάλμα

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Παρακαλούμε προσπαθήστε ξανά.

Κλείσιμο