Το πρώτο συνέδριο για την πυρασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία καθορίζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον κανονισμό CPR για τις ολλανδικές επιχειρήσεις

Το τεχνικό συνέδριο της Nexans στην Ολλανδία είχε θέμα την πυρασφάλεια και τις δεοντολογικές και νομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ενόψει της θέσης σε ισχύ των κανονισμών CPR

Παρίσι, 24 Σεπτεμβρίου 2015 – Στην πρώτη εκδήλωση του είδους της στην Ολλανδία, στις 16 Σεπτεμβρίου, η Nexans συγκέντρωσε στο συνέδριο που διοργάνωσε για την πυρασφάλεια τεχνικούς ειδήμονες, ακαδημαϊκούς και πελάτες.  Όταν τεθούν σε ισχύ οι Κανονισμοί για τα Προϊόντα του τομέα των δομικών κατασκευών (CPR) την 1η Δεκεμβρίου 2015, εγκαταστάτες, υπεύθυνοι καθορισμού προδιαγραφών και μηχανικοί οφείλουν να εξετάσουν αμέσως το θέμα της πυρασφάλειας και τις σχετικές υποχρεώσεις τους.

Πελάτες, ακαδημαϊκοί, εγκαταστάτες και υπεύθυνοι καθορισμού προδιαγραφών συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τη σχέση ανάμεσα στην πυρασφάλεια, την επικείμενη εφαρμογή των κανονισμών CPR και την κοινωνική ευθύνη. Οι ειδήμονες παρουσίασαν τα πρόσφατα πορίσματά  τους στον τομέα των υλικών, τη ρύθμιση και την ευθύνη, συμπεριλαμβανομένων των νέων ευρωπαϊκών κανονισμών και των συνεπειών τους για την Ολλανδία.

Ομιλητές από το Ινστιτούτο Ποιότητας Κατασκευών (Institute of Building Quality) και το Τμήμα Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου καθώς και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ εξήγησαν τους κανονισμούς που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στους συνέδρους. Κάλυψαν τις νομικές και δεοντολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, τις οποίες συνεπάγεται η θέση σε ισχύ των κανονισμών CPR.

Το Συνέδριο κάλυψε το θέμα της κρισιμότητας των προϊόντων δομικών κατασκευών για την πυρασφάλεια.  Ο Frank Gyppaz, Group Leader στο Κέντρο Ερευνών της Nexans στη Λυόν ανέλυσε τις τεχνικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι κατασκευαστές καλωδίων σε σχέση με τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς CPR καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η Nexans αντιμετώπισε αυτές τις προκλήσεις. Παρουσίασε επίσης τις μελλοντικές καινοτομίες που θα απαιτηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή η συμμόρφωση.

Το μήνυμα καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν ότι ο κλάδος πρέπει να είναι έτοιμος για την εφαρμογή των κανονισμών που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ. Η Nexans συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Λουντ προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα καλώδιά της συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς CPR. Αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν οι κανονισμοί, η Nexans άρχισε να εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς και έχει όλα τα εφόδια να τους παρέχει συμβουλές.

Οι κανονισμοί CPR παρέχουν μια κοινή γλώσσα αναφοράς για χρήση των κρατών μελών της ΕΕ κατά τον καθορισμό κανονισμών πυρασφάλειας. Εναπόκειται στις ρυθμιστικές αρχές κάθε κράτους μέλους να καθορίσουν το επίπεδο συμμόρφωσης που απαιτείται από τους κατασκευαστές και τους εγκαταστάτες.

Το συνέδριο εστίασε στον τρόπο με τον οποίο οι κανονισμοί θα επηρεάσουν τα οικοδομικά έργα στην Ολλανδία. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τους κανονισμούς CPR για να ενισχύσουν την ποιότητα των οικοδομικών έργων με σκοπό την προστασία της ζωής και τη μείωση του οικονομικού κόστους των πυρκαγιών.  Διασφαλίζοντας ότι τα οικοδομικά έργα εκτελούνται από ειδικούς, χρησιμοποιώντας τις σωστές διαδικασίες και προϊόντα, μειώνεται ο κίνδυνος λόγω πυρκαγιάς .

Ο Marcel Greveling, Διευθυντής Πωλήσεων της Nexans στην Ολλανδία δήλωσε, «Η Nexans έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη δοκιμή των καλωδίων μας με βάση τα νέα πρότυπα. Συνεπώς, είμαστε σε θέση να μοιραστούμε την εμπειρογνωμοσύνη που έχουμε αποκτήσει με τους πελάτες μας για τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς CPR. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία που συγκέντρωσε ειδήμονες και πελάτες για να συζητήσουμε την επίδραση των κανονισμών CPR στην πυρασφάλεια καθώς και τις νομικές και δεοντολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.»

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Jaarbeurs στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και συμμετείχαν περί τα 100 άτομα.

 

Fire safety Conference Nexans Fire safety Conference Nexans - speaker
Fire safety Conference Nexans - audience Fire safety Conference Nexans - Panel

 

 

Your Contact

Angéline Afanoukoe Corporate Communication Department
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

About Nexans

Nexans brings energy to life through an extensive range of cables and cabling solutions that deliver increased performance for our customers worldwide. Nexans’ teams are committed to a partnership approach that supports customers in four main business areas: Power transmission and distribution (submarine and land), Energy resources (Oil & Gas, Mining and Renewables), Transportation (Road, Rail, Air, Sea) and Building (Commercial, Residential and Data Centers). Nexans’ strategy is founded on continuous innovation in products, solutions and services, employee development, customer training and the introduction of safe, low-environmental-impact industrial processes.
In 2013, Nexans became the first cable player to create a Foundation to introduce sustained initiatives for access to energy for disadvantaged communities worldwide.
Nexans is an active member of Europacable, the European Association of Wire & Cable Manufacturers, and a signatory of the Europacable Industry Charter. The Charter expresses its members' commitment to the principles and objectives of developing ethical, sustainable and high-quality cables.
We have an industrial presence in 40 countries and commercial activities worldwide, employing close to 26,000 people and generating sales in 2014 of 6.4 billion euros. Nexans is listed on NYSE Euronext Paris, compartment A.
For more information, please consult: www.nexans.com

www.nexans.com