Τα καλωδιακά συστήματα του έργου Statnett’s Inner Oslofjord θα ενισχύσουν το Νορβηγικό δίκτυο χρησιμοποιώντας τα υποθαλάσσια καλώδια της Nexans

Δύο νέα καλωδιακά συστήματα θα ενισχύσουν το ηλεκτρικό δίκτυο στην κεντρική και ανατολική Νορβηγία. Το συμβόλαιο είναι ύψους περίπου 50 εκατ. Ευρώ και θα συμπεριλαμβάνει το σχεδιασμό, την παραγωγή και την εγκατάσταση καλωδίων XLPE

Παρίσι, 15 Ιουλίου 2015 Η Statnett, ο κρατικός διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς  στο Νορβηγικό σύστημα ενέργειας, ενισχύει το δίκτυο ηλεκτρισμού της χώρας με το έργο σύνδεσης ενέργειας Inner Oslofjord βασισμένο στην τεχνολογία των υποθαλάσσιων καλωδίων της Nexans. Για το πρόγραμμα αυτό, αξίας περίπου 50 εκατ. Ευρώ η Nexans θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει δύο νέα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα 420 kV.

Η Statnett επενδύει στο έργο Inner Oslofjord για να διασφαλίσει την ηλεκτρική παροχή στους πελάτες της κεντρικής και ανατολικής Νορβηγίας αντικαθιστώντας  δύο υπάρχοντα δίκτυα που κατασκευάστηκαν το 1958 και το 1975. Τα νέα καλωδιακά συστήματα θα προσδώσουν επίσης αξία, καθώς θα είναι εφικτή η ανταλλαγή ενέργειας με τη Σουηδία.

Το έργο αφορά σε δύο νέες συνδέσεις: Η μία θα είναι η  σύνδεση Solberg-Brenntangen και η άλλη η σύνδεση Filtvet-Brenntangen. Κάθε σύνδεση θα αποτελείται από επτά επιμέρους καλώδια με βάση την καλωδιακή τεχνολογία της Nexans πάνω στο XLPE το οποίο εγκαθίσταται σε βάθος νερού έως 220μ.

Η Nexans θα σχεδιάσει, κατασκευάσει και ελέγξει τα καλώδια για το Inner Oslofjord στο εργοστάσιο του Halden στη Νορβηγία. Τα καλώδια θα εγκατασταθούν από τη Nexans με το πλοίο εναπόθεσης καλωδίων της Statnett, M/S Elektron και θα τοποθετηθεί υποθαλάσσια προστασία με το σύστημα Capjet της Nexans. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Η Ragnhild Katteland, Υπεύθυνη του Τομέα Υποθαλάσσιας Υψηλής Τάσης της Nexans δήλωσε, Η υπογραφή του συμβολαίου για το έργο Inner Oslofjord ενισχύει ακόμα περισσότερο τη μακροχρόνια σχέση συνεργασίας της Nexans με τη Statnett. Επίσης, επιβεβαιώνει ότι όποια κι αν είναι η τεχνολογία μεταφοράς, AC ή DC, και όποια κι αν είναι η τεχνολογία των καλωδίων, η Nexans είναι ο προμηθευτής καλωδίων που επιλέγεται για υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα”.

Your Contact

Angéline Afanoukoe Corporate Communication Department
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

About Nexans

Nexans brings energy to life through an extensive range of cables and cabling solutions that deliver increased performance for our customers worldwide. Nexans’ teams are committed to a partnership approach that supports customers in four main business areas: Power transmission and distribution (submarine and land), Energy resources (Oil & Gas, Mining and Renewables), Transportation (Road, Rail, Air, Sea) and Building (Commercial, Residential and Data Centers). Nexans’ strategy is founded on continuous innovation in products, solutions and services, employee development, customer training and the introduction of safe, low-environmental-impact industrial processes.
In 2013, Nexans became the first cable player to create a Foundation to introduce sustained initiatives for access to energy for disadvantaged communities worldwide.
Nexans is an active member of Europacable, the European Association of Wire & Cable Manufacturers, and a signatory of the Europacable Industry Charter. The Charter expresses its members' commitment to the principles and objectives of developing ethical, sustainable and high-quality cables.
We have an industrial presence in 40 countries and commercial activities worldwide, employing close to 26,000 people and generating sales in 2014 of 6.4 billion euros. Nexans is listed on NYSE Euronext Paris, compartment A.
For more information, please consult: www.nexans.com

www.nexans.com