Τα καλώδια XLPE της Nexans θα διασφαλίσουν την προμήθεια ενέργειας στη Δανία

Η Nexans θα κατασκευάσει και θα προμηθεύσει με υποθαλάσσια και υπόγεια καλώδια XLPE τη σύνδεση των υποσταθμών της Δανίας

Παρίσι, 9 Ιουλίου 2015Το δίκτυο ηλεκτρισμού της Δανίας θα ενισχυθεί με πάνω από 290 χλμ. καλώδίων XLPE της Nexans ως μέρος του έργου ENERGINET.DK της JFK & Storstrømmen. Η Nexans θα προμηθεύσει δύο νέα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα και δύο υπόγεια καλωδιακά συστήματα στη Δανία στα πλαίσια συμβολαίου αξίας περίπου €25 εκατομμυρίων.

Η Nexans θα προμηθεύσει με ένα υπόγειο καλωδιακό σύστημα 3 φάσεων 150 kV (XLPE) τη σύνδεση των υποσταθμών Ryttergård - Fynsværket. Το δεύτερο καλωδιακό σύστημα θα συνδέσει τον υποσταθμό Abildskov με τον υποσταθμό Sønderborg. Πέρα από τα δύο νέα υπόγεια καλωδιακά συστήματα, η Nexans θα παραδώσει συνοδευτικά εξαρτήματα και θα εκτελέσει την επίβλεψη τοποθέτησης των καλωδίων και την εγκατάσταση.

Τα υποθαλάσσια καλώδια της Nexans 50 kV XLPE θα συνδέσουν την πόλη Jutland στην κεντρική Δανία με το νησί Funen στα ανατολικά και το νησί Als στα νότια. Επίσης, ένα υποθαλάσσιο καλώδιο 132 kV θα συνδέσει τον υποσταθμό στο Rosenfeldt του νησιού Zeeland με τον υποσταθμό Orehoved στο νησί Falster. Τα καλώδια θα χρησιμοποιηθούν για να διασφαλισθεί η παροχή ενέργειας στην περιοχή.

Το έργο JFK & Storstrømmen είναι μέρος μίας εθνικής πρωτοβουλίας της Δανίας να αλλαχθεί η πλειονότητα των καλωδίων ενέργειας σε υπόγεια έως το 2030. Το Σχέδιο Δράσης για τα Καλώδια θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 2.900 χλμ. νέων γραμμών ενέργειας ως χερσαία υπόγεια καλώδια και αντικατάσταση 3.200 χλμ. υπαρχόντων εναέριων γραμμών 132 kV και 150 kV.

Η Nexans και η ENERGINET.DK έχουν συνεργαστεί ξανά για το έργο Køge Bugt, επίσης κομμάτι του Σχεδίου Δράσης για το καλώδιο, και θα ξεκινήσουν να εργάζονται για τη σύνδεση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Kriegers Flak με το δίκτυο της Δανίας.

Ο Oddleif Nielsen, Υπεύθυνος έργου από την NERGINET.DK δήλωσε, “Έχοντας συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη Nexans, γνωρίζουμε ότι διαθέτει την τεχνική εξειδίκευση για να ολοκληρώσει το συμβόλαιο και να πετύχει το έργο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους ξανά”.

H Nexans χαίρεται που συνεργάζεται για ένα ακόμη έργο της ENERGINET.DK στη Δανία. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε όχι μόνο για να βελτιώσουμε το περιβάλλον της Δανίας, αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας,” πρόσθεσε ο Cyprien Federspiel, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Marketing Επίγειας Υψηλής Τάσης της Nexans.

Τα καλώδια θα παραχθούν στα εργοστάσια της Nexans στο Αννόβερο της Γερμανίας και στο Halden της Νορβηγίας. Η παράδοση αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016.

Your Contact

Angéline Afanoukoe Corporate Communication Department
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

About Nexans

Nexans brings energy to life through an extensive range of cables and cabling solutions that deliver increased performance for our customers worldwide. Nexans’ teams are committed to a partnership approach that supports customers in four main business areas: Power transmission and distribution (submarine and land), Energy resources (Oil & Gas, Mining and Renewables), Transportation (Road, Rail, Air, Sea) and Building (Commercial, Residential and Data Centers). Nexans’ strategy is founded on continuous innovation in products, solutions and services, employee development, customer training and the introduction of safe, low-environmental-impact industrial processes.
In 2013, Nexans became the first cable player to create a Foundation to introduce sustained initiatives for access to energy for disadvantaged communities worldwide.
Nexans is an active member of Europacable, the European Association of Wire & Cable Manufacturers, and a signatory of the Europacable Industry Charter. The Charter expresses its members' commitment to the principles and objectives of developing ethical, sustainable and high-quality cables.
We have an industrial presence in 40 countries and commercial activities worldwide, employing close to 26,000 people and generating sales in 2014 of 6.4 billion euros. Nexans is listed on NYSE Euronext Paris, compartment A.
For more information, please consult: www.nexans.com

www.nexans.com