Η Nexans εφαρμόζει «πράσινο» πρόγραμμα ανακύκλωσης ξύλινων στροφείων

17 Ιουλίου 2012 – Η Nexans, παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανία καλωδίου,  σε ενίσχυση της δέσμευσής της για βιώσιμη ανάπτυξη, εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα για συλλογή και επαναχρησιμοποίηση ξύλινων στροφείων καλωδίων.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης των στροφείων είναι η τελευταία φάση της «πράσινης» πρωτοβουλίας σχετικά με συσκευασίες και προμήθειες της Nexans, που ξεκίνησε το 2010, οπότε και έγινε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία καλωδίων που προχώρησε στην αναβάθμιση των στροφείων με πιστοποιητικό  PEFCTM (Program for the Endorsement of Forest Certification schemes). Τώρα τα «πράσινα στροφεία» της Nexans φέρουν και τα δύο πιστοποιητικά, το PEFC (για την Ευρώπη) και το FSC (παγκοσμίως).
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης των στροφείων έχει πελατοκεντρικό χαρακτήρα, προσθέτει  υπεραξία στον Όμιλο και αποτελεί μία από τις πιο εξελιγμένες πρωτοβουλίες σχετικές με υλικά συσκευασίας στη βιομηχανία καλωδίων.

Your Contact

Angéline Afanoukoe Press relations
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Σχετικά με τη Nexans

Έχοντας την ενέργεια στη βάση της ανάπτυξής της, η Nexans, κορυφαία εταιρεία στη βιομηχανία καλωδίων παγκοσμίως, παρέχει μια διεξοδική γκάμα καλωδίων και καλωδιακών λύσεων. Ο Όμιλος είναι σημαντικός παράγοντας παγκοσμίως στις αγορές της μετάδοσης και διανομής ενέργειας, των βιομηχανικών εφαρμογών και των κατασκευών. Η Nexans εξυπηρετεί ευρύ φάσμα τμημάτων της αγοράς: από δίκτυα ενέργειας και τηλεπικοινωνιών έως ενεργειακούς πόρους (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, πετρέλαιο και αέριο, και, εξορύξεις) μεταφορές (ναυπηγική, αεροδιαστημικές εφαρμογές, αυτοκινητοβιομηχανία και αυτοματισμοί, σιδηρόδρομοι). Η Nexans είναι μια υπεύθυνη βιομηχανική εταιρεία που θεωρεί τη βιώσιμη ανάπτυξη αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας και λειτουργικής στρατηγικής της. Οι διαρκείς καινοτομίες σε σχέση με τα προϊόντα, τις λύσεις και τις υπηρεσίες, η ανάπτυξη και δέσμευση των υπαλλήλων, ο προσανατολισμός στους πελάτες και η εισαγωγή βιομηχανικών διαδικασιών ασφαλείας με περιορισμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον συγκαταλέγονται στις πρωταρχικές πρωτοβουλίες που θέτουν τη Nexans στην καρδιά ενός βιώσιμου μέλλοντος. Με βιομηχανική παρουσία σε 40 χώρες και εμπορικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, η Nexans απασχολεί 25.000 άτομα ενώ το 2011 είχε πωλήσεις της τάξης των 7 δις Ευρώ. Η Nexans είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο NYSE Euronext Παρισιού, τμήμα A. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.nexans.com ή www.nexans.mobi