O όμιλος Nexans εξαγοράζει την Olex, τη μεγαλύτερη βιομηχανία καλωδίων στην Αυστραλασία

Η εξαγορά αυτή, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από τη Nexans, θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στον κλάδο της.

Παρίσι, 8 Νοεμβρίου 2006 – Η Nexans, ο επικεφαλής παγκοσμίως όμιλος στη βιομηχανία καλωδίων, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της Αυστραλιανής εταιρείας Olex, που αποτελεί τη μεγαλύτερη με διαφορά βιομηχανία καλωδίων στην περιοχή της Αυστραλασίας, έναντι του ποσού των 515 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 310 εκατομμύρια Ευρώ).

Η Olex απασχολεί 910 υπαλλήλους, με ετήσιο κύκλο εργασιών 330 εκατομμύρια Ευρώ το 2006 σε τρέχουσες τιμές μετάλλων (240 εκατομμύρια Ευρώ χρησιμοποιώντας τις σταθερές βασικές τιμές μετάλλων του Ομίλου Nexans) και με ποσοστό ΕΒΙΤDA σε σταθερές τιμές μετάλλων που ξεπερνά το 15% (Οικονομικές καταστάσεις που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2006). Η Olex διαθέτει 3 παραγωγικές μονάδες που βρίσκονται στο Tottenham και Lilydale στην Αυστραλία, και στο New Plymouth στη Νέα Ζηλανδία. Επίσης διαθέτει 12 Γραφεία Πωλήσεων στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, και Κίνα. Οι δραστηριότητες της εταιρείας καλύπτουν τον τομέα καλωδίων ενεργείας (33%),ειδικά καλώδια για βιομηχανικές χρήσεις, π.χ. ορυχεία (24%), και καλώδια κτιριακών εγκαταστάσεων, ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά (43%).

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Gérard Hauser ανέφερε "Αυτή η εξαγορά είναι στα πλαίσια της Australia Mapστρατηγικής μας για επέκταση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, μια περιοχή με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, και βελτιώνει τη γεωγραφική κατανομή των δραστηριοτήτων Ομίλου μας. Το ποσοστό πωλήσεων του Ομίλου Nexans σ’αυτή την περιοχή θα διπλασιαστεί σχεδόν από 6% στο 11%. Επίσης, η εξαγορά αυτή ενισχύει τον τομέα των ενεργειακών καλωδίων του Ομίλου Nexans, ειδικά των καλωδίων υψηλής τάσης και των ειδικών καλωδίων για βιομηχανικές εφαρμογές, χάρις στην πλήρη ποικιλία προϊόντων της Olex. Η Olex, της οποίας το εμπορικό σήμα και η φήμη είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, διαθέτει μια ισχυρή ομάδα στελεχών και 3 σύγχρονες μονάδες παραγωγής. Τέλος, η εξαγορά αυτή θα προσφέρει συνεργίες, κυρίως εμπορικές, ιδιαίτερα με τη συνεργασία των υφιστάμενων τμημάτων πωλήσεων του Ομίλου Nexans και αυτών της Olex στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας".

H επένδυση περίπου 310 εκατομμυρίων Ευρώ (που είναι 7 φορές το αναμενόμενο EBITDA 2007 χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνεργίες) θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από τις διαθέσιμες πιστώσεις του Ομίλου Nexans. Τα θετικά αποτελέσματα θα εμφανιστούν ήδη από την πρώτη οικονομική χρήση. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των Αυστραλιανών Αρχών και η ολοκλήρωσή της αναμένεται στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Your Contact

Angéline Afanoukoe Press relations
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Fax + 33 1 56 69 86 35
Michel.Gedeon@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Phone +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
Angéline Afanoukoe Corporate Communication Department
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com
Unai ALDALUR Communication
Phone +34 93 713 1133
Fax +34 93 713 4096
nexans.iberia@nexans.com

Σχετικά με την Nexans

Η Nexans είναι πρωτοπόρος στη παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής καλωδίων. Ο Οίκος της Νexans προσφέρει ένα εκτεταμένο σύνολο προηγμένων καλωδίων οπτικών ινών και καλωδίων χαλκού για εφαρμογές σε υπoδομή δικτύου, βιομηχανικών και κτιριακών εγκαταστάσεων. Tα καλώδια και τα συστήματα καλωδίων της Nexans έχουν εφαρμογή σε κάθε τομέα της ζωής του ανθρώπου , απο τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ενεργείας έως την αεροναυτική, αεροδιαστημική, στα μέσα μεταφοράς, σιδηροδρόμους, κτιριακές εγκαταστάσεις, πετροχημικές και ιατρικές εφαρμογές, κα. Με μια βιομηχανική παρουσία σε 29 χώρες και εμπορικές δραστηριότητες σε 65 χώρες παγκοσμίως, η Νexans απασχολεί 20,000 ανθρώπους και έιχε πωλήσεις για το έτος 2004 της ταξής των 4.9 δισεκατομμύριων εuro. Η Nexans είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Για περισσότερες πληροφορίες www.nexans.gr

About Olex

Olex is an Australian manufacturer of electrical cables with more than 65 years of experience servicing the Australian and Asia Pacific energy, construction and industrial markets. As Australia’s largest power cable manufacturer, Olex is a well respected supplier, providing a full range of general purpose fixed and flexible cables as well as special purpose cables. Olex also provides specialist technical services, cable design and other value added services gained from our extensive experience in the cable industry. Olex employs around 900 staff in Australia and New Zealand, with sales offices and distribution centres throughout the Asia-Pacific Area. The main manufacturing and product development centre is at Tottenham in Victoria, Australia. This is also the Olex Holdings Corporate head office. In total, there are three Olex manufacturing facilities – Tottenham, Lilydale (Victoria) and New Plymouth (NZ), and all are quality certified to ISO 9001.