Η Nexans ορίζει τον Jorge Tagle ως Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Νότιας Αμερικής

Παρίσι, 2 Οκτωβρίου 2008 – Η Nexans ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας Madeco, του μεγαλύτερου κατασκευαστή καλωδίων της Νότιας Αμερικής, και όρισε τον Jorge Tagle ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Νότιας Αμερικής από την 30η Σεπτεμβρίου 2008.
 Jorge TagleΟ Jorge Tagle προέρχεται από την εταιρεία Alusa SA, μέλος του Ομίλου Luksic της Νότιας Αμερικής, όπου διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής για την Χιλή, την Αργεντική και το Περού. Πριν το 2005 ο Jorge Tagle διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Madeco SA, επίσης μέλος του Ομίλου Luksic, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων χαλκού και αλουμινίου, καθώς και καλωδίων στην Χιλή, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Περού και την Κολομβία.
Ο Χιλιανός Jorge Tagle είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος του Πανεπιστημίου Pontificia Catolica της Χιλής. Το 1998 ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας πάνω στην οικονομική και στρατηγική διαχείριση.
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Nexans αποτελείται τώρα από 11 μέλη:
 • Gerard Hauser - Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής
 • Frédéric Vincent - Εκτελεστικός Διευθυντής Επιχειρηματικών Λειτουργιών
 • PascalPortevin - Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τμήματος Στρατηγικής
 • Yvon Raak - ΕκτελεστικόςΑντιπρόεδροςΕυρώπης
 • WolfgangBedorf - Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Λοιπών Χωρών
 • MichelLemaire - Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ασίας-Ειρηνικού
 • Frédéric Michelland - Κεντρικός Οικονομικός Διευθυντής
 • PatrickNoonan - Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Γενικός Νομικός Σύμβουλος  
 • Jorge Tagle – Executive Vice President South America Area
 • GordonThursfield, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Βορείου Αμερικής
 • Jacques Villemur - Αντιπρόεδρος Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνιών

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Your Contact

Angéline Afanoukoe Corporate Communication Department
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Σχετικά με την Nexans

Η Nexans είναι πρωτοπόρος στη παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής καλωδίων. Ο Οίκος της Νexans προσφέρει ένα εκτεταμένο σύνολο προηγμένων καλωδίων οπτικών ινών και καλωδίων χαλκού για εφαρμογές σε υπoδομή δικτύου, βιομηχανικών και κτιριακών εγκαταστάσεων. Tα καλώδια και τα συστήματα καλωδίων της Nexans έχουν εφαρμογή σε κάθε τομέα της ζωής του ανθρώπου , απο τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ενεργείας έως την αεροναυτική, αεροδιαστημική, στα μέσα μεταφοράς, σιδηροδρόμους, κτιριακές εγκαταστάσεις, πετροχημικές και ιατρικές εφαρμογές, κα. Με μια βιομηχανική παρουσία σε 29 χώρες και εμπορικές δραστηριότητες σε 65 χώρες παγκοσμίως, η Νexans απασχολεί 20,000 ανθρώπους και έιχε πωλήσεις για το έτος 2004 της ταξής των 4.9 δισεκατομμύριων εuro. Η Nexans είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Για περισσότερες πληροφορίες www.nexans.gr