Δεύτερη φάση του έργου για τον πρώτο υπεραγωγό μεταφοράς ενέργειας στον κόσμο στο Long Island

·         Η πρώτη φάση του έργου εορτάστηκε με την επίσημη τελετή εγκαινίων από την Εταιρεία Ηλεκτρισμού LongIsland.
·         Η δεύτερη φάση του έργου αφορά στην ανάπτυξη εναλλακτικών τεχνικών για την κατασκευή των συνδέσμων με χρήση των ταινιών χαμηλού κόστους τύπου 2GHTS.

Παρίσι, 25 Ιουνίου 2008 – Ο Όμιλος Nexans σε συνεργασία με τις εταιρείες American Superconductor Corporation (AMSC), Air Liquide, Long Island Power Authority (LIPA) και το Τμήμα Ενέργειας (DOE) εγκαινίασαν σήμερα τον πρώτο υπεραγωγό μεταφοράς ενέργειας του κόσμου (HTS). Όλα τα συμμετέχοντα μέλη θα επικεντρωθούν στην δεύτερη φάση του έργου LIPA HTS. Ειδικότερα, πρόκειται να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης νέου καλωδίου στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν ταινίες νέας γενιάς τύπου 2G HTS, με στόχο ένα καλωδιακό σύστημα χαμηλότερου κόστους. Επίσης, θα διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών λύσεων για συνδέσμους με στόχο την ανάπτυξη εμπορικού προϊόντος κατάλληλου για χρήση σε γραμμές μήκους αρκετών χιλιομέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Your Contact

Angéline Afanoukoe Corporate Communication Department
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Phone +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Σχετικά με την Nexans

Η Nexans είναι πρωτοπόρος στη παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής καλωδίων. Ο Οίκος της Νexans προσφέρει ένα εκτεταμένο σύνολο προηγμένων καλωδίων οπτικών ινών και καλωδίων χαλκού για εφαρμογές σε υπoδομή δικτύου, βιομηχανικών και κτιριακών εγκαταστάσεων. Tα καλώδια και τα συστήματα καλωδίων της Nexans έχουν εφαρμογή σε κάθε τομέα της ζωής του ανθρώπου , απο τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ενεργείας έως την αεροναυτική, αεροδιαστημική, στα μέσα μεταφοράς, σιδηροδρόμους, κτιριακές εγκαταστάσεις, πετροχημικές και ιατρικές εφαρμογές, κα. Με μια βιομηχανική παρουσία σε 29 χώρες και εμπορικές δραστηριότητες σε 65 χώρες παγκοσμίως, η Νexans απασχολεί 20,000 ανθρώπους και έιχε πωλήσεις για το έτος 2004 της ταξής των 4.9 δισεκατομμύριων εuro. Η Nexans είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Για περισσότερες πληροφορίες www.nexans.gr