Ο Wolfgang Bedorf συμμετέχει ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Λοιπών Χωρών στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου

Παρίσι, 17 Ιανουαρίου 2008 – Η Nexans όρισε τον Δρ Wolfgang Bedorf μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Λοιπών Χωρών από την 1η Φεβρουαρίου 2008, αντικαθιστώντας τον Bruno Thomas, ο οποίος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Η περιοχή ενδιαφέροντός του περιλαμβάνει τη Μέση-Ανατολή, το Μαρόκο, την Τουρκία, την Νότιο Αμερική, την Αφρική, τη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο Δρ Bedorf, ο οποίος θα εδρεύει στα Κεντρικά του Ομίλου στο Παρίσι, μετακινείται από την τρέχουσα θέση του ως Γενικός Διεθυντής της Nexans Γερμανίας.

Ο Δρ Bedorf γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας και αποφοίτησε με Διδακτωρικό Μηχανολογίας από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Aachen. Ξεκίνησε την καριέρα του με την AEG AG (αργότερα γνωστή ως Daimler Benz AG) όπου και κατέλαβε την θέση Διευθυντή του Τομέα Ηλεκτρικών Μηχανών και Μετασχηματιστών.

Ο Δρ Bedorf προσελήφθει στην Alcatel Cable το 1995 ως Διευθυντής του τομέα Ενεργειακών Καλωδίων Δικτύου. Όταν η εταιρεία αποκόπηκε από τον Όμιλο Alcatel το 2000 για να σχηματιστεί η Nexans, έγινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nexans Γερμανίας και Γενικός Διευθυντής. Από το 2000 έως το 2004, ήταν επίσης Διευθυντής του τομέα Ενεργειακών Καλωδίων Δικτύου. Από το 2005, επιβλέπει ταυτόχρονα την Κεντρική Ευρωπαϊκή Περιοχή της Nexans και τον τομέα Harnesses.

Εκτός της Nexans, ο Δρ Bedorf είναι μέλος της Ένωσης Ηλεκτρο-Τεχνικών και Ηλεκτρονικών Βιομηχανιών Γερμανίας.

Η Εκτελεστική Επιτρολή της Nexans θα απαρτίζεται από 9 μέλη:

  • Gérard Hauser – Πρόεδρος και CEO
  • Frédéric Vincent - Γενικός Διευθυντής Εργασιών (Chief Operating Officer)
  • Wolfgang Bedorf Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Λοιπών Χωρών
  • Véronique Guillot-Pelpel Αντιπρόεδρος Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επικοινωνίας
  • Michel Lemaire – Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ασίας
  • Frédéric Michelland – Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών CFO
  • Pascal Portevin Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Στρατηγικού Σχεδιασμού
  • Yvon Raak – Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ευρώπης
  • Gordon Thursfield  – Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Βορείου Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Your Contact

Angéline Afanoukoe Corporate Communication Department
Phone +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com

Σχετικά με την Nexans

Η Nexans είναι πρωτοπόρος στη παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής καλωδίων. Ο Οίκος της Νexans προσφέρει ένα εκτεταμένο σύνολο προηγμένων καλωδίων οπτικών ινών και καλωδίων χαλκού για εφαρμογές σε υπoδομή δικτύου, βιομηχανικών και κτιριακών εγκαταστάσεων. Tα καλώδια και τα συστήματα καλωδίων της Nexans έχουν εφαρμογή σε κάθε τομέα της ζωής του ανθρώπου , απο τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ενεργείας έως την αεροναυτική, αεροδιαστημική, στα μέσα μεταφοράς, σιδηροδρόμους, κτιριακές εγκαταστάσεις, πετροχημικές και ιατρικές εφαρμογές, κα. Με μια βιομηχανική παρουσία σε 29 χώρες και εμπορικές δραστηριότητες σε 65 χώρες παγκοσμίως, η Νexans απασχολεί 20,000 ανθρώπους και έιχε πωλήσεις για το έτος 2004 της ταξής των 4.9 δισεκατομμύριων εuro. Η Nexans είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Για περισσότερες πληροφορίες www.nexans.gr