Όπερα του Όσλο – Καινοτομία και Ασφάλεια

 
   
“Όπως και με τις Bερσαλίες, έτσι και με την νέα Όπερα στο Όσλο αποδεικνύεται ότι η Nexans παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα. Η καινοτομία μας τοποθετεί στην κεντρική σκηνή.” 
TorbjørnBlomsnes
  
 
Επίδοση
Για να αντιμετωπίσει τα βασικά θέματα ακουστικής και ασφάλειας, η Nexans επανασχεδίασε, δοκίμασε και ανέπτυξε νέες τεχνικές εγκατάστασης για καλώδιο ισχύος 1 kV, το οποίο περιορίζει τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βελτιωμένη αντοχή στη φωτιά.  
 
Αίγλη
Η νέα Όπερα στο Όσλο είναι το πιο μεγαλοπρεπές Νορβηγικό κτήριο μετά το Παλάτι (1840) και τον Καθεδρικό ναό Trondheim (1070-1300). Οι αρχιτέκτοντες και οι σχεδιαστές της ακουστικής αυτού του μινιμαλιστικού κτηρίου επιθυμούσαν να είναι ασφαλές για τους καλλιτέχνες, τους μηχανικούς σκηνής και το κοινό και την ίδια στιγμή να παρέχει καθαρό ασύρματο ήχο χωρίς ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. 
                               
 
Ευαίσθητος εξοπλισμός
Ένα καλώδιο για κτηριακές εφαρμογές επανασχεδιάστηκε και γειώθηκε με νέο τρόπο για να εξασφαλίσει την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (EMC). Φορείς με κτήρια ευαίσθητου εξοπλισμού (νοσοκομεία, ΜΜΕ, αεροδρόμια) ενδιαφέρονται για το νέο αυτό καλώδιο.
 
Ηεφαρμογή οδηγεί στην τελειότητα
Πήραμε ένα τυποποιημένο προϊόν και το δοκιμάσαμε σε ακραίες συνθήκες. Μετά από τροποποιήσεις και συνεχείς δοκιμές, φτάσαμε στο τελικό σχέδιο για την Όπερα. Γνωρίζοντας ότι τα αυστηρά πρότυπα ξεπερνούσαν τις προδιαγραφές των καλωδίων, μελετήσαμε τις συνθήκες εγκατάστασης και σχεδιάσαμε νέες διαδικασίες γείωσης, οι οποίες ενίσχυσαν τις επιδόσεις των καλωδίων. Επιπλέον επίτευγμα ήταν η ασφάλεια του κοινού. Τα καλώδια HFFR είναι ταυτόχρονα βραδυφλεγή και πυράντοχα, το οποίο σημαίνει ότι παράγουν χαμηλές εκπομπές καπνού και λιγοστά επιβλαβή αέρια, ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν ισχύ έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια φωτιάς.  
 
Άγγιγμα τελειότητας
Με επιφάνεια 38,500 τμ. η Όπερα αποτελείται από 1,100 δωμάτια, καθώς και 1,350 θέσεις στην κεντρική αίθουσα και 400 θέσεις στην μικρότερη αίθουσα. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12 Απριλίου 2008 από τον Βασιλιά Harald. Η Nexans είναι περήφανη καθώς επελέγη για ένα τόσο μεγαλειώδες εθνικό έργο.
   
 
 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Your Contact