Η Nexans Ελλάς ΑΒΕ στο βιομηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ «Βιομηχανία 4.0: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί»

PhotosΗ Nexans Ελλάς ΑΒΕ υποστήριξε το βιομηχανικό συνέδριο του ΣΕΒ το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα, με θέμα «Βιομηχανία 4.0: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», στο οποίο συμμετείχε πλήθος επιχειρηματιών αλλά και εκπροσώπων της κυβέρνησης μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η Ελλάδα να χαράξει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που προσφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, μέσω σύμπραξης της Πολιτείας, της Βιομηχανίας αλλά και της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας.

 Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κος Φέσσας με τον όρο 4η βιομηχανική επανάσταση εννοούμε τη συνύπαρξη και διάδραση ανθρώπου και μηχανής, σε ένα ενοποιούμενο φυσικό, ψηφιακό και βιολογικό κόσμο με δυσδιάκριτα όρια. Η 4η βιομηχανική επανάσταση περιγράφει έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι κινούνται μεταξύ του ψηφιακού και φυσικού κόσμου με την χρήση τεχνολογιών επικοινωνίας για να διαχειριστούν και να διευκολύνουν τη ζωή τους. Έτσι, το Internet of Things (IOT), η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), τα robotics, η Εικονική Πραγματικότητα (VR) και τα μεγάλα δεδομένα (Big Data) αλλάζουν δραματικά τον τρόπο που ζούμε κι εργαζόμαστε!  Κι έτσι βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με ένα νέο πλέγμα προκλήσεων, που αφορούν το μέλλον, και η αντίδρασή μας σ’ αυτές θα καθορίσει το κατά πόσο θα καταφέρουμε να μην μείνουμε πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, που έχουν ήδη κάνει πολλά περισσότερα βήματα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Οι προσδοκίες για οικονομική μεγέθυνση τα επόμενα χρόνια έχουν μόνο ένα τρόπο για να μετουσιωθούν σε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης: με επενδύσεις στην τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων και παράλληλες ριζικές αλλαγές στα μοντέλα Δημόσιας Διοίκησης και Εκπαίδευσης, που θα αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας»

Η Nexans Ελλάς ABE θα συνεχίζει να στηρίζει αυτή την προσπάθεια και δεν θα αφήσει αυτή την ευκαιρία να χαθεί.